chrome firefox opera safari iexplorer

Бакота, приголомшливе місце України, яке варто побачити в своєму житті… (фото)

09 серпня 2015 о 13:46

За своєю історією це село (раніше місто), тепер і вже давно затоплене. Було розташоване за 55 км від залізничної станції Кам’янець-Подільський. Бакота вперше згадується у літопису 1024 року. У XIII столітті — велике місто, найважливіший політично-адміністративний центр Дністровського Пониззя (з XIV століття — Поділля), яке входило до Галицько-Волинського князівства. У XII столітті Бакота займала площу близько 10 гектарів з кількістю населення біля 2,5 тисяч чоловік. Свою тяжку історію Бакота поховала  в 1981 році, коли в ході будівництва Новодністровської ГЕС населення було виселено в сусідні міста, а сам населений пункт повністю затоплений водою.

Сьогодні Бакотою умовно називаються місця уздовж берега Дністра. Колись вона була столицею сьогоднішнього Поділля, а тепер вона стала частиною Національного природного парку «Подільські Товтри». Цим місцем неможливо не захоплюватися і не полюбити його.

Саме ж слово “бакота” перекладається як “бажане”. І дійсно, місце це дуже бажане, адже досить його тільки раз відвідати, як хочеться приїжджати туди знов і знов. На цьому місці кожен відчуває спокій у гармонії з природою.

 

Бакота 4

 

Бакота 1

 

Бакота 10

 

Бакота 7

 

Бакота 8

 

Бакота

 

Бакота 6

 

Джерело: Турбаза
Розділи: Туристичні новини

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути