chrome firefox opera safari iexplorer

Партійна реклама б’є рекорди неадекватності

14 серпня 2015 о 22:38

Політична реклама завжди дратує, а дратує подвійно, коли її багато і коли вона неадекватна. І перше, і друге характерне для нинішньої рекламної кампанії колишніх соратників Януковича.

Говорячи про рекламу друзів Януковича і уряду Азарова у вигнанні (тобто, у Москві), я свідомо розділяю їх на два угрупування, бо, власне, так воно й було: молода, так би мовити, «синівська команда» Януковича та «стара гвардія» на чолі з Азаровим. Хоча, суттєвої різниці між ними за результатами роботи та ідеологією не було ніколи.

Сьогодні найактивніше (принаймні, з огляду на кількість ТВ-реклами) стартували два колишніх «регіоналівських» проекти: «Опозиційний блок» і «Відродження».

Говорячи про змістовну складову цієї реклами, найбільший спротив викликає чергове використання дітей у партійній пропаганді – так би мовити, «політична педофілія».

Це, певно, «генетична» ознака команди Януковича, бо кілька років тому так звані губернатори від Януковича Присяжнюк і Тулуб постійно розміщували на зовнішній рекламі себе в оточенні дітей. Прикро, що у парламенті не підтримали мої поправки до закону про рекламу, якими пропонувалося заборонити використання зображення дітей у партійній рекламі… Однак, якщо закон звільняє від відповідальності за «політичну педофілію», то норми моралі, людяності і гідності ще ніхто не скасовував в нашій країні.

Також зверну увагу на «Опозиційний блок» і біатлон. В одному з роликів ОП – спадкоємця ПР вмонтоване відео тренування молодих біатлоністів і передвиборчий лозунг про турботу за спорт. Якщо коротко від мене як від почесного президента Федерації біатлону України, то ОП має сьогодні таке ж відношення до біатлону, як я до сумо!

І надзвичайно потішив ролик до Дня незалежності з Фірташем, який затесався, точніше, зафотошопувався в ряди український трудящих. Таке враження, що він десь відбуває «строк на хімії»… Словом, нинішня партійна реклама б’є рекорди неадекватності. Але грошей жаль. Краще б ці рекламні кошти на дитячий спорт, освіту, культуру чи охорону здоров’я залучили… Можна й на біатлон.

100x75Микола Томенко, кандидат історичних наук, доктор політичних наук, народний депутат України

Розділи: Думка читачів

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути