chrome firefox opera safari iexplorer

У Софії Київській проходить виставка українських вінків

27 серпня 2015 о 09:57

У національному заповіднику «Софія Київська» проходить виставка «Український вінок. Магія. Символіка». Виставка відкрилася 21 серпня в Брама Заборовського.

На виставці представлені 75 видів українських вінків, частина з яких відтворено за зразками традиційних вінків 1930—1950 рр., що зберігаються в етнографічних та краєзнавчих музеях України.

Гостем відкриття експозиції стала Ганна Панкова, майстер народного мистецтва України по Миколаївській області, яка змогла відтворити весільний вінок з паперу і парафіну, який зберігається у фондах Миколаївського краєзнавчого музею. Майстриня зазначила, що це – її перша художня робота у створенні вінків, яку вона зробила спеціально для експозиції.

Згодом в рамках виставки планується провести кілька пізнавальних лекцій та майстер-класів.

Джерело: Сегодня
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути