chrome firefox opera safari iexplorer

Які натуральні продукти детоксикують організм

05 серпня 2015 о 12:12

Багато продуктів із нашого раціону — не тільки смачні й корисні, але й незамінні для очищення організму. Вчені склали список натуральних продуктів, що мають найпотужніший потенціал для детоксикації організму.

 

Наш організм здатний до самоочищення: природний механізм детоксикації допомагає йому позбуватися від багатьох шкідливих речовин, джерелом яких є їжа та навколишнє середовище. Однак питання про те, чи достатньо такого природнього механізму детоксикації в умовах складної екологічної обстановки, залишається спірним.

Якщо ви хочете допомогти своєму організму позбавитися від шкідливих речовин і токсинів, можна провести очищувальну дієту або просто включити в свій раціон певні харчові продукти, які входять до списку натуральних продуктів для детоксикації:

1. Капуста білокачанна, брюссельська, брокколі та кучерява містить багато клітковини та ферментів, а також особливу речовину сульфорафан — всі ці речовини ефективно виводять з організму токсини і надлишок гормонів. Одна з важливих функцій печінки — очищення нашого організму від токсинів і подібних речовин. Тому продукти, що належать до класу детоксикантів, природним чином покращують і роботу самої печінки. До таких продуктів належить і листова капуста — потужний антиканцероген і антиоксидант, як і білокачанна капуста, допомагає нейтралізувати дію сигаретного диму та містить речовини, які стимулюють вироблення печінкою ферментів для детоксикації.

2. Буряк містить безліч корисних речовин (пектин, бетаціанін) які сприяють очищенню печінки і крові, а також детоксикації всього організму. Буряк допомагає стабілізувати кислотно-лужний баланс крові (рН) і підвищує споживання кисню клітинами тіла.

3. Часник містить безліч антибактеріальних, протигрибкових, антипаразитарних і противірусних речовин, які очищають організм від харчових токсинів і усувають наслідки їх споживання. Також він допомагає вивести з організму нікотин та очищує дихальну систему, кров і артерії. Вживання часнику стимулює вироблення в організмі двох найважливіших речовин детоксикації — сірки і біологічно активного селену.

4. Цибуля очищує кишечник і виводить токсини через шкіру.

5. Селера очищає кров, перешкоджає відкладенню сечової кислоти в суглобах. Приготуйте мікс з огірка та селери: подрібніть 1 корінь селери і 1 огірок, додайте 300 мл води і пийте протягом дня. Відмінно підходить для розвантажувального дня.

6. Морські овочі та водорості багаті на хлорелу і спіруліни — потужні елементи детоксикації, що здатні підлужнювати організм. Як показують дослідження, морські водорості зв'язують і виводять з організму не тільки важкі метали, а й радіоактивні речовини.

7. Зелень і спаржа. Петрушка, кріп, шпинат та інша зелень очищає травну систему, а хлорофіл допомагає вивести токсини. Спаржа містить амінокислоти та мінерали, які захищають клітини печінки від токсинів.

Включіть в свій раціон певні харчові продукти, які входять до списку натуральних продуктів для детоксикації. Фото: Joan Nova/flickr.com

8. Цитрусові містять один із найсильніших вітамінів, що допомагає в детоксикації організму, — вітамін C. Вони очищають печінку і судинну систему, запобігають утворенню каменів у нирках. Шкірка цитрусових містить потужний антиоксидант d-лімонен, який активізує ферменти печінки для очищення організму від токсинів. Вранці натщесерце випивайте склянку води з часточкою лимона.

9. Яблука — одні з кращих фруктів для детоксикації організму. Пектин допомагає виводити з організму токсини, в тому числі й сполуки важких металів. Вживання яблук запобігає появі проблем із печінкою. Суміш із яблук і меленої кориці очищує травну систему і нормалізує обмін речовин. Наріжте 1 яблуко, залийте 500 мл чистої води і додайте 1 ч.л. меленої кориці. Пийте напій охолодженим протягом дня.

10. Імбир виводить токсини через шкіру, нормалізує травлення та обмін речовин.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути