chrome firefox opera safari iexplorer

Батьки й учителі проти шкільної 12-річки, — опитування

15 вересня 2015 о 12:29

Батьки та вчителі не підтримають ініціативу введення в Україні 12-річної системи загальної середньої освіти.

Такі дані соцопитування оприлюднила сьогодні на прес-конференції в Укрінформі голова Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не дістало підтримки батьків та вчителів ініціатива із запровадження 12-річної системи загальної середньої освіти. Проти такої пропозиції виступає близько 70% опитаних батьків та 68% педагогів», — повідомила Бекешкіна.

Водночас вона зауважила, що серед директорів шкіл немає однозначної позиції щодо цієї ініціативи.

Так само не знаходить підтримки ідея скорочення літніх канікул — 90% батьків та 92% педагогів висловились однозначно проти.

Бекешкіна також зауважила, що не підтримують більше половини опитаних вчителів (54%) та майже половина батьків (48%) впровадження триетапної системи у середній школі. Водночас серед директорів шкіл ця ініціатива знаходить певну підтримку (41%).

Згідно з соцопитуваннями, переважна більшість батьків вірить у можливість проведення реформи в середній школі (62%).
Водночас вчителі та директори вірять у успішність реформи освіти відчутно менше — 46%.

Бекешкіна повідомила, що основною проблемою опитувані вважають недоліки у вищій освіті, те, що вона відірвана від життя та не визнання українських дипломів за кордоном.

Вона також повідомила, що більшість опитуваних вважають, що середня зарплата молодого вчителя має становити близько 4 тис. грн, а вчителя досвідченого — 8 тис. грн.

Опитування серед батьків, вчителів та директорів шкіл проводилось у період з 5 червня по 12 вересня Фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» на замовлення БФ «Інститут розвитку освіти».

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути