chrome firefox opera safari iexplorer

На Форумі видавців презентували новий «Український щорічник» на 2016 рік

15 вересня 2015 о 11:19

Під час 22-го Міжнародного Форуму видавців у Львові засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко спільно із директором видавництва «Генеза» Олексієм Дубасом презентували новий діловий щоденник українця – «Український щорічник-2016».

«Український щорічник-2016» містить афоризми, ілюстрації про найвідоміші історичні, архітектурні, культові пам’ятки України, щоденний народний календар з прикметами та перлинами народної мудрості.

Незмінною у щорічнику залишається рубрика «Що я зробив для України», де кожен власник цього видання зможе записати свої ідеї та плани на майбутнє.

На сторінках щоденника можна знайти авторів найвідоміших українських афоризмів та пісень; ознайомитись із мудрими заповітами Григорія Сковороди, прочитати як Володимир Маяковський агітував вивчати українську мову, а Антон Чехов – хвалив українських селян за веселість і той же час тверезість; відкрити для себе лірику Івана Франка у перекладі Анни Ахматової та ще багато нового і цікавого.

Микола Томенко також поінформував, що «Український щорічник-2016» присвячений 25-річчю незалежності України, яке ми будемо відзначати у наступному році, та 20-річчю сучасної Конституції.

«Крім того, разом з видавництвом «Генеза» ми готуємо ще один цікавий проект: науково-популярне видання «Україна: історія Конституції», — повідомив М. Томенко.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути