chrome firefox opera safari iexplorer

СЕС попереджає про високий рівень забруднення повітря в Києві

02 вересня 2015 о 13:38

У Києві з кінця серпня спостерігаються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря.

Про це повідомляє Головне управління Держсанепідслужби у м. Києві.

«За даними постів спостереження Центральної геофізичної обсерваторії, рівень забруднення діоксидом азоту за минулу добу досяг 5 середньодобових ГДК (гранично-допустима концентрація) та формальдегідом – 5-6 ГДК. Це райони: Бессарабської та Московської площ; проспектів Перемоги та Оболонського; вулиць Довженка, Попудренка, Лазо, Каунаської; бульвару Л. Українки. Одночасно було відмічені випадки перевищення максимально разових концентрацій по діоксиду азоту в 1,1-1,6 рази на перерахованих вище постах», — ідеться в повідомленні.

СЕС також зазначає, що несприятливі метеорологічні умови ( спека, слабкий вітер у приземному шарі) за прогнозом Гідрометцентру залишатимуться в Києві протягом 2-4 вересня.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути