chrome firefox opera safari iexplorer

Україна сьогодні зіграє важливий матч у Словаччині

08 вересня 2015 о 10:48

Національна збірна України з футболу у вівторок проведе свій восьмий матч у відбірковій групі С чемпіонату Європи-2016, в якому на виїзді зіграє з командою Словаччини.

«Синьо-жовті» вже забезпечили собі третє місце в групі, яке дає право зіграти у стикових матчах кваліфікації.

Щоб отримати пряму путівку у фінальний турнір Євро-2016, підопічним Михайла Фоменка необхідно вигравати у трьох поєдинках, що залишилися, — і сьогодні у словаків в Жиліні, і 9 жовтня у македонців в Скоп'є, і в іспанців, які 12 жовтня завітають у Київ, на НСК «Олімпійський», де у 2012 році виграли фінал чемпіонату Європи.

До Словаччини українці прибули без травмованих Сергія Сидорчука та Євгена Селезньова. Не зіграє і Денис Гармаш, який відбуває дискваліфікацію за вилучення у попередній грі на «Арені Львів» з Білоруссю. Тим не менше, головний тренер «синьо-жовтих» Михайло Фоменко вважає, що кадрових проблем в його команді немає.

«Після матчу з Білоруссю кадрових проблеми у нас, на щастя, немає. Все нормально, всі футболісти здорові і готуються до гри. Якби у нас залишалося 10 чоловік, то, звичайно, нам би складно було робити заміни. А так, на цей збір викликано достатню кількість кваліфікованих гравців, і у нас є, ким замінити хлопців», — сказав Фоменко.

За його словами, обидві команди мають достатньо інформації один про одного.

«Знаємо сильні сторони суперника. Упевнений, те ж саме може сказати про нашу команду і головний тренер збірної Словаччини. Є, звичайно, моменти, на яких можна зіграти. Буде матч, і, природно, наші хлопці вийдуть на поле і будуть виконувати установку на гру. А що саме ми будемо їм говорити, це наша внутрішня справа. Ми не з тих, хто відкриває карти передчасно», — підкреслив наставник збірної України.

Поєдинок Словаччина — Україна обслуговуватиме суддівська бригада з Англії на чолі з Мартіном Аткінсоном.

Гру, яка розпочнеться о 21.45 за київським часом, покажуть телеканали «Україна» та «Футбол 1».

В інших матчах групи С зіграють: Македонія — Іспанія та Білорусь — Люксембург.

Турнірне становище: Іспанія — 18 очок, Словаччина — 18, Україна — 15, Білорусь — 4, Люксембург — 4, Македонія — 3.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути