chrome firefox opera safari iexplorer

Українські виші втратили позиції у світовому рейтингу університетів

15 вересня 2015 о 14:52

П'ять із шести вищих навчальних закладів України втратили позиції в рейтингу кращих університетів світу World University Rankings, який опублікований на сайті британської компанії Quacquarelli Symonds (QS).

Найвище місце з українських вишів в міжнародному списку посідає Київський національний університет імені Тараса Шевченка, який цього року зберіг своє 421-е місце в порівнянні 2014 роком.

Втратили позиції: університет імені Василя Каразіна (з 481-го на 491-е місце) і Київський політехнічний інститут (з 551 місця на 601-е); Сумський державний університет втратив 50 позицій і опустився в групу +701, де перераховані ВНЗ без визначеної позиції в рейтингу. Там же розташований і Донецький національний університет разом з Харківським політехнічним інститутом.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути