chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хочуть зробити риболовлю платною

29 вересня 2015 о 14:50

Державне агентство рибного господарства пропонує запровадити плату за любительський вилов риби. А гроші, отримані в такий спосіб, направити на зариблення водойм. Про це повідомила прес-служба агентства.

За словами керівника Держрибагентства, Яреми Коваліва, плата за риболовлю може бути впроваджена не раніше, ніж в Україні проведуть зонування водойм на місця для промислового вилову риби та любительського чи спортивного лову.

«Рибалка повинен розуміти: «Я сюди можу вийти з вудкою ловити рибу і тут не може з’явитись човен із сітками» — пояснив Ковалів.

Він також додав, що впровадження плати за користування водними ресурсами прийнято у переважній більшості країн Європи, наприклад, Франції та Німеччині. А кошти направляються виключно для зариблення водойм та підтримки їх у доброму стані.

Можлива вартість риболовлі на сьогодні не відома. Держрибагентство опрацьовує також і механізм її сплати. Але в агентстві запевняють, що сума буде мінімальною і відповідатиме соціально-економічним можливостям громадян України, а механізм буде прозорим і зрозумілим суспільству.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Довкілля