chrome firefox opera safari iexplorer

20 лютого 2014 року — офіційна дата початку окупації Криму

07 жовтня 2015 о 16:27

Президент України Петро Порошенко 7 жовтня підписав закон, який визначає 20 лютого 2014 року датою початку окупації Криму.

Інформація про це розміщена на офіційному сайті глави держави.

Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації» був прийнятий Верховною Радою 15 вересня. Він передбачає внесення змін до законів «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» та «Про створення вільної економічної зони „Крим“ і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України».

Мета прийнятого закону – усунення юридичних колізій та розбіжностей з питань статусу правового статусу півострова, а також громадян України та юридичних осіб, що знаходяться на окупованій території.

Зокрема, законом скасовується необхідність застосування штрафних санкцій за порушення правил податкової звітності та повноти сплати податків і зборів з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому почалася тимчасова окупація суб'єктами господарської діяльності, які на момент окупації перебували на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Раніше офіційною датою початку окупації Криму, згідно з українським законодавством, вважалася дата набрання чинності Резолюції Генеральної асамблеї ООН про підтримку територіальної цілісності України від 27 березня 2014 року.

20 вересня 2015 року почалася торгова блокада Криму з боку України. 29 вересня у Верховну Раду був внесений законопроект, що передбачає повне припинення залізничного, вантажного і автобусного сполучення з окупованими територіями. 

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути