chrome firefox opera safari iexplorer

Чому для Уряду поліцейські втричі важливіші, аніж захисники України?

08 жовтня 2015 о 12:11

Вже стало традицією, що прем’єр-міністр разом з міністрами й іншими високопосадовцями мандрує Україною та оголошує конкурси з набору до поліції у кожному регіоні. При цьому він закликає представників кожної області включитися у неформальний «чемпіонат» областей з кількості людей, які запишуться до поліції.

Це ганьба для Уряду. Адже конкурс областей з набору в поліцію – це рейтинг бідності населення. А велика кількість бажаючих служити в поліції – це не привід для радості, це показник бідності і нещастя нашої держави.

Якщо людина, яка закінчила кілька престижних університетів і працювала, скажімо, в банку чи в лікарні, а сьогодні записується в поліцію, бо там зарплата 8-10 тисяч гривень, то це біда. Бо виходить, що професіоналів і фахівців, яких готують наші університети, держава не може працевлаштувати і забезпечити нормальною зарплатою.

Іще одне. При всій критиці міліції, раніше, щоб вступили до її лав, обов’язковою умовою була строкова служба в армії. Сьогодні цікава позиція урядовців: робота в поліції може дозволити уникнути служби в армії! Зараз новими поліцейськими стають, пройшовши усього двомісячну підготовку, і після того вони отримують зарплату у 8-10 тис. грн. При цьому, робота в поліції дозволяє не служити в армії. До речі, це стало ще одним додатковим стимулом для молоді записатися в поліцію.

Але сьогодні більш важливо, щоб Уряд переймався створенням нових робочих місць, підвищенням заробітних плат не лише для поліцейських, а для усіх громадян України – від пенсіонерів до вчителів. І найважливіше: щоб Уряд не забував про те, що захисники України сьогодні отримують майже втричі менші зарплати, захищаючи нашу державу в бойових умовах.

Як відомо, контрактники рядового складу отримують 2,5-3 тис. грн., а офіцери 3-4 тис. грн. на місяць. Тому зарплати контрактників мають бути, як мінімум, не меншими за зарплати нових мирних поліцейських!

Микола Томенко, народний депутат України 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути