chrome firefox opera safari iexplorer

Google запустив сервіс віртуальних прогулянок для 300 міст України

08 жовтня 2015 о 18:02

Сьогодні компанія Google запустила оновлення сервісу Google Street View. Відтепер він охоплює понад 300 українських міст. Про це повідомили у компанії.

«Ми раді повідомити про масштабне оновлення режиму «Перегляд вулиць» (Google Street View) на картах Google в Україні. З сьогоднішнього дня «Перегляд вулиць» доступний не тільки для найбільших міст країни, але і в більш ніж 300 великих і маленьких населених пунктах України. Користувачі з усього світу тепер зможуть зробити віртуальну прогулянку по українським містам за допомогою 360°-панорамних знімків вулиць і визначних пам'яток», – йдеться у повідомленні компанії.

«Відкрийте для себе невідому Україну, здійснивши віртуальну подорож по містах з багатою історією. Наприклад, сплануйте поїздку вихідного дня, заздалегідь продумавши маршрут. Хочете насолодитися світломузичним шоу найбільшого плаваючого фонтану в Європі, який знаходиться у Вінниці, але не знаєте, що ще цікавого є в місті? Або ж ви ніколи не бачили Замок Любарта в Луцьку або старовинні церкви Чернігова, але ви хотіли б розуміти, які ще цікаві куточки можна знайти поруч? Завдяки режиму Перегляд Вулиць на Картах Google ви тепер легко можете це зробити!

Для того щоб почати віртуальну прогулянку вулицями, перетягніть помаранчевого чоловічка з лінійки масштабу на місце, що вас цікавить, — і ви відразу зможете почати віртуальну прогулянку. Це дає можливість переглянути, наприклад, розташування ресторану або готелю перш, ніж відвідати його, скласти маршрут подорожі, домовитися про конкретне місце зустрічі з друзями, а також згадати назву ресторану, який вам припав до душі під час минулої поїздки. Даний сервіс може стати в нагоді і тим, хто шукає нове житло — вони можуть заощадити час, не тільки вивчивши будинки заздалегідь, а й переглянути околиці, що зробить пошук більш ефективним», — йдеться у повідомленні.

Вперше режим Google Street View був запущений в квітні 2012 року для п’яти міст України.

«З тих пір командою Google Street View була проведена величезна робота зі збору та оцифрування даних; спеціально обладнані автомобілі проїхали тисячі кілометрів по великих і маленьких містах України — результатом цієї грандіозної роботи стало сьогоднішнє оновлення», — повідомив директор Google в Україні Дмитро Шоломко.

Google Street View сьогодні доступний в 69 країнах світу, а також в окремих районах Арктики й Антарктиди.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Туристичні новини

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути