chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі столиці на Покрову пройде етнофестиваль

13 жовтня 2015 о 15:11

На Покрову та у День захисника України, 14 жовтня 2015 р., з 12:00 до 14:00 у столичному Павлівському парку (на розі вул. Гоголівська та Ю.Коцюбинського, Шевченківський район Києва) пройде етнофестиваль «Київ — серце України».

У програмі заходу: святкові виступи дитячих творчих колективів, конкурс дитячого малюнку на асфальті, зона аквагриму та книжкова зона (виїзна книгарня від видавництва «Кристал Бук» та книжковий кіоск з рекламною продукцією та консультантом щодо дитячого читання), майстер класи з виготовлення ляльок-оберігів, прикрас, плетіння патріотичних браслетів.

Заплановано проведення благодійної виставки-ярмарки творчих робіт дітей «Допомога єднає», зібрані кошти з якої підуть на допомогу дітям-переселенцям зі Сходу.

Всіх гостей етнофестивалю частуватимуть кулішем.

Організаторами заходу є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», Національна бібліотека України для дітей, ГО «Муніципальна ліга Києва». Дійство проходитиме за підтримки «Рух за реформи».

Нагадаємо, етнофестиваль «Київ – серце України» був започаткований ГО «Муніципальна ліга Києва» у 2013 р. Ідея та зміст фестивалю спрямовані на популяризацію всього українського: вивчення історії та культури, постійне вживання української рідної мови, знання повсякденних побутових традицій, українського етикету, фізичної культури й кухні.

Одним із головних завдань етнофестивалю «Київ – серце України» є посилення значення поняття «громада», сприяння формуванню справжньої незалежної громади – єднання людей, готових самостійно вирішувати питання місцевого значення, враховуючи такий аспект як повага до традицій свого народу, повідомляють організатори.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути