chrome firefox opera safari iexplorer

На Буковині при державному виші відкриється перша онлайн-поліклініка

27 листопада 2015 о 09:08

Якщо дотепер в інтернет-просторі діяли переважно бізнесові медичні проекти, то віртуальна поліклініка Буковинського державного медичного університету обіцяє стати першим в Україні таким закладом при державному виші.

«Необхідність створення онлайн-поліклініки продиктовано життям. Адже дотепер консультацію професора чи доцента хворий міг отримати виключно у стаціонарі, коли їх запрошували на консиліум. А якщо людина хоче отримати попередню консультацію, порадитися щодо правильності постановки діагнозу чи призначеного лікування? Хоча всі мешканці області знають, що у Чернівцях є медичний університет, до сьогодні не існувало механізму, як потрапити на прийом до його фахівців. Люди не знали, чи приймає потрібний їм спеціаліст, у які години, де та за яким номером телефону з ним можна зконтактувати тощо. Онлайн-поліклініка ліквідує всі ці «темні плями», — коментує ініціатор проекту ректор БДМУ, професор Тарас Бойчук.

У віртуальній поліклініці пацієнт зможе обрати потрібного фахівця та записатися до нього на прийом у зручний для себе день і час. Тут же на спеціальній карті він зможе довідатися про розташування кафедри чи лікувального закладу, де відбудеться прийом, побачити фото будівлі, прокласти маршрут тощо. Позаяк, за словами Т. Бойчука, у жодному разі не йдеться про віртуальне консультування. Консультацію люди одержуватимуть при особистому спілкуванні з працівником вишу.

Як запис, так і консультування будуть безкоштовними, а виграш медуніверситету від впровадження новації у тому, щоб його спеціалісти постійно самовдосконалювалися, більше займаючись лікувальною роботою. Крім запису на консультацію, на сайті віртуальної поліклініки, яка наразі працює у тестовому режимі, відвідувачі зможуть також залишати свої коментарі, що дасть можливість впливати на її діяльність.a

Анна ГАРГАЛЯ, «День»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути