chrome firefox opera safari iexplorer

Новий рік у Києві святкуватимуть на 5 площах та Співочому полі

26 листопада 2015 о 15:00

іська влада спільно з партнерами запланували новорічні локації на Поштовій, Софіївській, Михайлівській, Троїцькій площах та на Співочому полі.  Новорічні заходи пройдуть стримано: без феєрверків та салютів.

Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Усі свята у Києві будуть досить стриманими і пройдуть без феєрверків, оскільки у нашій країні досі йдуть військові дії. Незважаючи на економічну ситуацію в країні, ми хочемо продовжити традицію, яку започаткували минулого року. Будемо організовувати свято в історичних частинах міста. Це відбудеться в європейському стилі, але з повагою і шаною до українських традицій», —  сказала Старостенко.

Вона додала, що київська влада розширила кількість локацій, де відбуватимуться різноманітні новорічні святкування. Окрім центральної локації «Новий рік між двома дзвінницями», що буде розташована на Михайлівській та Софіївській площах, а також проїзду між ними, у Києві відбудуться новорічні та різдвяні заходи на наступних локаціях:

— «Європейська зима» на Поштовій площі (19.12.2015 -10.01.2016) — буде відтворено європейські традиції святкувань. Відвідувачі матимуть змогу скуштувати традиційні святкові страви, придбати сувеніри. Прикрашати площу будуть 40 декорованих будиночків, штучна ялинка.

— «Олімпійська ялинка» на Троїцькій площі(19.12.2015- 16.01.2016) — новорічний ярмарок з 55 торгових будиночків. На площі буде розташована льодова гірка, ковзанка, де будуть відбуватися змагання з хокею для дітей. У казкових будиночках будуть відбуватися майстер-класи.

— Новорічний ярмарок та фестиваль «В пошуках made in Ukraine» на Контрактовій площі (19.12.2015 — 19.01.2016) — відбудуться різдвяні ярмарки та театралізовані дійства із залученням джазових музикантів. Біля пам'ятника П. Сагайдачному з 19 грудня по 19 січня буде організовано парк казкових скульптур і атракціонів.

— «Зимова країна» на Співочому полі (19.12.2015 — 26.12.2015) — традиційні українські гуляння, святкові вертепи, свято кулішу.

Старостенко зазначила, що КП «Київзеленбуд» готує для киян та гостей міста тематичну виставку з новорічних композицій в усіх районах столиці.