chrome firefox opera safari iexplorer

Проект львівського художника переміг у Лондоні

25 листопада 2015 о 15:00

23 листопада в Лондоні оголосили переможця відкритого конкурсу для молодих художників з України та Великобританії UK/RAINE. Головним переможцем конкурсу і володарем премії в 20 тис фунтів стерлінгів став Сергій Петлюк, який живе та працює у Львові.

У конкурсі взяли участь 10 тисяч робіт від 2 100 художників. До фіналу потрапили 30 митців з Великобританії та України. Роботи представляли в жанрі інсталяції, нових медіа, живописі, скульптурі та стріт-арт. Переможець кожної категорії отримає 10 тисяч фунтів стерлінгів.

Володарями премій у різних номінаціях стали: Домінік Бітті (живопис), Джеймі Фітцпатрік (скульптура), Роман Михайлов (інсталяція), Сергій Петлюк (нові медіа), Дмитро Микитенко (стріт-арт). Грошовий приз кожного з номінантів склав 10000 фунтів стерлінгів.  У свою чергу відкрите інтернет-голосування визначило володаря призу глядацьких симпатій. Ним стала британська художниця Олівія Бакс, що отримала 5 тис фунтів стерлінгів для організації нових проектів і майбутніх виставок.

Усі роботи фіналістів експонуються в лондонській Saatchi Gallery з 24 листопада до 3 січня. Конкурс UK/RAINE проводять Фонд Firtash Foundation і лондонська Saatchi Galler.

«Я постійно працюю в декількох вимірах — фізіологія людського тіла і фізіологія міста; а також з ритмічною комбінацією різних масштабів — емоційних і соціальних, індивідуальних і общинних, ізольованих і відкритих. Створені з допомогою нових медіа-засобів, мої твори — відео та інтерактивні інсталяції — є безперервним дослідженням контакту між чутливістю тіла та різних течій життя (потік уяви, пам'яті, інформації, медіатизації, співжиття, і т.д.) вивчення перетину різних меж і поверхонь — особистісні, психологічні, культурні, географічні, економічні і т.д.», — цитує Сергія Петлюка Saatchi Gallery.

Художник Сергій Петлюк народився в Івано-Франківську (1981). З 2000-го року він живе та працює у Львові. Спеціалізується на таких жанрах сучасного мистецтва як інсталяція, нові медіа тощо.

Saatchi Gallery була заснована у 1985 році з метою надати інноваційну платформу для демонстрації сучасного мистецтва максимально широкій аудиторії. Відповідно до щорічного опитування, яке проводить Art Newspaper за останні 5 років галерея провела 15 з 20 найбільш відвідуваних виставок у Лондоні. Згідно Museum Analytics галерея входить до топ-5 музеїв, що отримали найбільшу кількість лайків у Facebook і Twitter.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути