chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові стартує підготовка до Різдвяного Ярмарку

24 листопада 2015 о 14:10

У центрі міста розпочався монтаж дерев’яних будиночків для учасників. Традиційно Різдвяний Ярмарок працюватиме на проспекті Свободи та площі Ринок. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Роботи зі встановлення будиночків продовжуватимуться до початку грудня. Шостий Різдвяний Ярмарок запрацює 12 грудня і триватиме до 17 січня.

Урочисте відкриття відбудеться на свято Миколая, 19 грудня, о 18:00. У цей день на львів’ян та гостей міста чекає традиційне запалення міської ялинки та святкова програма на головній сцені Різдвяного Ярмарку біля Національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

«Різдвяний Ярмарок у Львові відбудеться вже шостий рік поспіль. І для львів’ян, і для гостей з України та з-за кордону це вже традиційний символ різдвяних святкувань у Львові. Тут можна буде посмакувати різноманітними стравами національних кухонь, придбати подарунки для близьких і друзів. Також ми готуємо святкову розважальну програму. Цьогорічна концепція розважальної програми: Різдво народів світу. У рамках ярмарку відбудуться два фольклорні міжнародні фестивалі, про які ми зможемо розказати трішки згодом. Ще однією особливістю цьогорічного ярмарку є те, що вперше одними з учасників будуть підприємці-ремісники з Вільнюса», – розповідає Ольга Гренюх, співорганізатор шостого Різдвяного Ярмарку у Львові.

На території Різдвяного Ярмарку діятимуть три сектори: сувенірна панорама із виставкою-продажем виробів від народних майстрів, гастрономічний сектор зі стравами національних кухонь та «Територія різдвяного настрою» із насиченою святковою програмою для усієї родини. Також тут готують благодійну кампанію для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, – зазначають організатори.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути