chrome firefox opera safari iexplorer

Україна повністю закрила небо для російських літаків

25 листопада 2015 о 14:47

Кабмін ухвалив рішення про повне закриття авіаційного простору України для російський літаків.

Про це заявив на засіданні уряду прем'єр Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що Україна сподівалась, що Росія піде на конструктивну розмову щодо авіаперевезень, зокрема щодо зняття заборони транзиту для українських компаній через авіапростір РФ, але цього не сталось.

«Саме тому уряд України приймає рішення щодо введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній через авіаційний простір України», — заяви прем'єр.

Уряд доручив Украероруху та Мінінфраструктури повідомити РФ про рішення України.

«Заборона для військових літаків та літаків, які здійснюють військові транзитні перевезення уже була здійснена. Зараз ця заборона стосується всієї цивільної авіації і всіх авіакомпаній РФ», — пояснив він.

Крім того, за словам Яценюка, таку заборону запроваджують і для уникнення можливих провокацій РФ з цивільними суднами.

«У тому числі рішення про таку заборону приймаєтся внаслідок суттєвого загострення військової та зовнішньополітичної ситуації. Росія може використати український авіапростір для здійснення провокацій», — заявив Яценюк.

Як відомо, раніше уряд заборонив польоти в Україну російським авіакомпаніям, які літали в окупований Крим.

Крім того, через авіапростір України був заборонений транзит російських військових вантажів та вантажів подвійного призначення.

У відповідь РФ заборонила польоти п’яти українським компаніям.

Заборону на транзитні польоти для пасажирських авіакомпаній з України Росія запровадила ще минулого року і він досі діє.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути