chrome firefox opera safari iexplorer

Україна вперше візьме участь у міжнародному тестуванні рівня шкільної освіти

06 листопада 2015 о 16:38

Тестування проводять раз на три роки, а востаннє у ньому взяли участь учні 65 країн.

Про це написала у Facebook заступик міністра освіти Інна Совсун, передає Еспресо.TV.

Україна братиме участь у дослідженні PISA (Programme for International Student Assessment) для порівняння навичок з читання, математики та інших природничих дисциплін серед 15-річних підлітків з різних держав.

«Кілька місяців перемовин і от сьогодні отримали новину, що OECD погодили заявку України на включення її до складу країн, що братимуть участь міжнародному дослідженні PISA (Programme for International Student Assessment)», – написала Совсун.

За її словами, участь у програмі дозволить українській освіті «вийти з числа аутсайдерів міжнародніх освітніх порівняльних досліджень та оцінити свої результати у порівнянні з іншими країнами».

«Крім того, PISA (за умови систематичної участі) – це інструмент для прослідковування тенденцій розвитку освіти та вироблення відповідних evidence-based політик у сфері. Звісно, approval від керівництва ОЕСР це лише перший крок. Далі — забезпечення фінансування, утворення національної команди з імплементації», – додала заступник міністра.

Тестування PISA проводять кожні три роки, починаючи з 2000. Востаннє дослідження провели у 2012 році, однак Україна вже не зможе взяти участь у тестуванні 2015. Перші українські учні приєднаються до програми орієнтовно у 2018.

Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути