chrome firefox opera safari iexplorer

Українська художниця розтрощила у Лондоні декілька скульптур

26 листопада 2015 о 09:42

Українська художниця Марія Куліковська у Лондоні розтрощила молотком скульптури, показавши, як терористи захоплювали Донецьк. Це відбулось під час презентації проектів у ході англо-українського конкурсу UK/raine, який триває у Лондоні, повідомляє The Daily Mail.

Марія Куліковська вийшла до зали абсолютно голою. Вона атакувала скульптури власної роботи і почала їх трощити.

Під час вистави художниця використовувала різні молотки. Усі її скульптури зроблені з недорогих та ламких матеріалів, наприклад, мила, солі, цукру, силікону, жиру.

Робота українки під назвою Homo Bulla зображує дії проросійських сепаратистів, які захопили Донецьк. Також художниця мала на меті показати, як Росія захопила Крим, адже сама Марія народилася у Керчі, якийсь час жила у Донецьку і змушена була переїхати до Києва.

Скульптури Марії Куликовської саме з проекту Homo Bulla залишились на території донецької мистецької формації «Ізоляція», яку захопили терористи. Нагадаємо, що зараз терористи використовують територію як військовий склад та тюрму. Більшість художніх творів, які працівники не змогли вивезти, були знищені.

Марія Куликовська є актором декількох мистецьких акцій, так чи інакше присвячених російській окупації Криму та  Донбасу. Один її перфоманс відбувся під час Manifesta 10, європейської бієнале сучасного мистецтва у Санкт-Петербурзі. Марія імітувала загиблу людину, яка була накрита прапором України.

Також вона брала участь в «окупації» російського павільйону на бієнале у Венеції.

Нагадаємо, що в англо-українському конкурсі UK/raine переміг львівський художник Сергій Петлюк.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури