chrome firefox opera safari iexplorer

Українські глядачі побачать найкращі британські прем`єри

26 листопада 2015 о 18:07

Українські глядачі побачать британські фільми-призери престижних кінофестивалів. Серед них «Лобстер» режисера Йогргоса Лантімоса, який отримав Приз журі на Каннському кінофестивалі, і «45 років» Ендрю Хея, який удостоївся «Срібного медверя» за кращу чоловічу і жіночу ролі на МКФ в Берліні.

Прес-аташе Артхаус Трафік Анастасія Сідельник розповіла Cultprostir: «Цьогорічна програма – одна з найсильніших за всю історію фестивалю. Глядачів потішать призери двох найбільших світових кінофорумів – «Лобстер» та «45 років» До того ж, фільми несуть виразний критичний заряд, поданий із характерною британською іронією. У двох згаданих вище стрічках «під приціл» потрапляє поведінка людей у парі. А фільм «Суфражистка», яким відкривається фестиваль, піднімає гендерне питання. До речі, тема дискримінації в Україні й сьогодні є гострою, попри удаване рівноправ'я: взяти бодай пропорцію жіноцтва у владі та бізнесі, або мас-медіа, покликаних формувати у жінок стереотипну поведінку. Показ цього фільму допоможе вкотре звернути увагу на дану проблему. Є у програмі і блискуча комедія «Леді у фургоні» про харизматичну безпритульну бабцю, і добірка найкращих короткометражок за версією BAFTA».

Фестиваль Нове британське кіно проводиться Британською радою в Україні спільно з компанією Артхаус Трафік. Цього року фестиваль проходитиме в 15-й раз.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути