chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні пройде масштабний конкурс короткометражних фільмів про мир

19 листопада 2015 о 10:04

У листопаді цього року стартує конкурс короткометражних фільмів «Україна: шлях до миру». Тематика короткометражок, які будуть прийматися для участі у конкурсі, присвячена загальнолюдським цінностям, погляду на мирне майбутнє України і новим шляхам розвитку країни. Взяти участь у конкурсі зможуть українці віком від 16 до 30 років, які мають досвід у зйомці короткометражного кіно. Призовий фонд конкурсу становитиме 270 тисяч гривень.

За словами Янковського, він організував конкурс для того, щоб молоді українські режисери могли висловити свою громадянську позицію. Партнерами проведення конкурсу стануть українські режисери, у тому числі учасники організації «Сучасне українське кіно» та переможець Міжнародного кінофестивалю «Молодість» Нікон Романченко.

Як заявив Романченко, «щодо вимог до конкурсних робіт – приймаються короткометражні фільми в ігровому, документальному та анімаційному жанрах, зняті в період з 2014 року. Хронометраж фільмів не повинен перевищувати 30 хвилин. Ну, і головне — робота повинна розповідати про мирное життя українців, їхніх великих і маленьких досягненнях, надихаючі історії успіху та особистих перемог». Конкурс короткометражних фільмів триватиме до квітня 2016 року. Кращі роботи будуть показані в кінотеатрах України і за кордоном. Раніше повідомлялося про те, що в мережі з'явилася короткометражка «Повернися», яка розповідає про очікування в період війни. Автором сценарію і тексту, на тлі якого відбувається дія фільму, виступила Тата Кеплер. Режисером фільму став Андрій Кирилов.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути