chrome firefox opera safari iexplorer

Вирушаючи в Полтаву: що подивитись по дорозі

27 листопада 2015 о 18:00

Полтава – це українська душа, як кажуть жителі міста і туристи, які хоча б раз у ньому побували. Тут народились відомі українські письменники, поети, діячі Іван Котляревський, Микола Гоголь, Маруся Чурай, жив Панас Мирний і працював Антон Макаренко. Полтавчани до сьогодні шанобливо зберігають пам’ятки архітектури, реставрують церкви і собори, щоб з гордістю розповідати гостям про історію міста.

З Києва до Полтави можна доїхати будь-яким видом транспорту, але зробити поїздку комфортною і додати ще кілька цікавих мість по дорозі можливо тільки під час поїздки автомобілем. Подорож на власному авто – це прекрасна можливість спланувати унікальний маршрут, влаштувати міні-екскурсії по відомих архітектурних спорудах, зробити кілька зупинок та весело провести час з попутниками впродовж всієї подорожі.

Дорога

Відстань між Києвом і Полтавою становить 345 км, які можна проїхати за 4 години. Маршрут проходить по трасі М-03, яку умовно розділяють на автобан, який був відремонтований для Євро-2012 з дозволеною середньою швидкістю 130 км/год, та дорогу понад селами і містами з лімітованою швидкістю до 70 км/год на деяких участках, яка знаходиться в хорошому стані. Траса М-03 вважається стратегічною для вантажних автомобілів, тому водіям необхідно бути уважним при обгонах на поворотах і на участках, де дорога звужується. Придорожних кафе і ресторанів, а також АЗС практично усіх відомих брендів впродовж усього маршруту більше, ніж достатньо.
Подорожуючи автомобілем з Києва, ми проїдемо Бориспіль, Яготин, Лубни, Решетилівку та Полтаву, а також декілька місць, про які розповімо далі.
Легендарне кафе “Королева бензоколонки”, Пирятин, 157 км від Києва
У 1960х роках на одній з АЗС міста Пирятин знімали легендарну радянську комедію “Королева бензоколонки”, а кафе з одноіменною назвою працює до сьогодні, правда, дещо реконструйоване і оновлене. Їдучи у східному напрямку, українські туристи тут обов’язково зупиняються, роздивляються фотографії з героїнею фільму Н. Румянцевою і згадують епізоди з фільму.

Мгарський монастир, Лубни, 204 км від Києва.

В Україні безліч красивих монастирів, церков, храмів і архітектурних споруд, які збереглись до сьогодні і несуть у собі багату історію. Одна з таких пам’яток – Мгарський або Спасо-Преображенський монастир. Понад 400 років тому в Спасо-Преображенському Мгарському монастирі жили запорізькі козаки. З 1993 року тут відроджений чоловічий монастир, який функціонує і сьогодні. На території є безліч відреставрованих споруд і об’єктів, а також відбудована бібліотека.

Миргород, 251 км від Києва

В 11 столітті князь Київської Русі зустрічався у славнозвісному місті Миргород для підписання угод і договорів, звідси і назва – Мир-город. Сьогодні на території працює безліз курортів і оздоровчих закладів, до яких приїздять протягом року жителі багатьох міст України. Посеред міста розташований став, який має символічну для місцевих жителів назву “калюжа”.
Диканька, 334 км від Києва

Джерело: inspired
Розділи: Туристичні новини

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути