chrome firefox opera safari iexplorer

Зима на тарілці: 3 рецепти імбирного печива

29 листопада 2015 о 16:42
smacota.com

До календарної зими залишилося кілька днів і це саме той час, коли хочеться смачної домашньої випічки. Імбирне печиво додасть зимового настрою, зігріє в непогоду та наповнить будинок ароматами спецій. Пропонуємо три популярні рецепти цих смаколиків.

Класичне імбирне печиво

Інгредієнти: 200 гр. пшеничного борошна вищого ґатунку, 120 гр. цукру, 100 г. м'якого вершкового масла (маргарина для випічки), 1 куряче яйце, 3 ч. ложки меду, 2 ч. ложки меленого імбиру, 1 ч. ложка меленої кориці, 1 ч. ложка меленого кардамону, 1 ч. ложка меленої гвоздики, 1,5 ч. ложки розпушувача (соди)

Спосіб приготування:

1. У мисці змішуємо мелені кардамон, корицю, гвоздику, імбир і борошно.

2. У іншій мисці за допомогою міксера розтираємо цукор з вершковим маслом, додаємо мед і яйце, перемішуємо.

3. З’єднуємо інгредієнти з обох мисок і вимішуємо руками однорідне тісто.

4. Загортаємо його в харчову плівку та ставимо в холодильник на 2 години.

5. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.

6. Присипаємо стіл борошном, викладаємо на нього тісто і розкачуємо в тонкий пласт.

7. Вирізаємо з тіста печиво тієї форми , яка подобається.

8. Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо печиво та випікаємо в розігрітій духовці, поки не набуде золотистого відтінку.

 

Імбирне печиво з геркулесу і цільнозернового борошна

Інгредієнти: 250 г. геркулеса, 200 мл води та рослинного масла, 150 г. коричневого цукру, 100 г. цільнозернового борошна, 50 г. арахісу та родзинок, 1,5 ч. ложки імбиру, 1,5 ч. ложки кориці, 0,5 ч. ложки мускатного горіха, 0,5 ч. ложки розпушувача.

Спосіб приготування:

1. Змішуємо всі сухі інгредієнти.

2. Вливаємо рослинне масло та перемішуємо.

3. Додаємо воду.

4. Нагріваємо духовку до 200 градусів.

5. Змащуємо деко олією.

6. Формуємо кульки з тіста (1 ст. ложка суміші – 1 кулька)

7. Деко змащуємо олією та викладаємо печиво.

8. Запікаємо 12-15 хвилин.

Імбирне печиво з кокосом

Інгредієнти: 200 г. вершкового масла, 100 г. цукру, 1 куряче яйце, 300 г. пшеничного борошна, 100 г. кокосової стружки, 10 г. розпушувача тіста, 0,5 ч. ложки меленого імбиру, ваніль за смаком.

Спосіб приготування:

1.  Розтираємо цукор з вершковим маслом.

2.  Додаємо яйце та збиваємо.

3.  Змішуємо всі сухі інгредієнти (кокосової стружки додаємо тільки половину).

4.  З’єднуємо інгредієнти з обох мисок і вимішуємо руками однорідне тісто.

5.  Ставимо тісто у холодильник на 1 год.

6.  Розігріваємо духовку до 180 градусів.

7.  Нарізаємо тісто на невеликі шматочки та розкачуємо руками валики діаметром 1 см, нарізаємо брусочки довжиною до 10 см.

8.  Паніруємо брусочки в кокосовій стружці, яка залишилася.

9.  Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.

10. Ставимо в духовку на 15 хв, поки печиво не набуде золотавого кольору

 

21 жовтня

Інші дати
Народився Пилип Орлик
(1672, м. Косут, тепер - Білорусь – 1742) – Гетьман України в 1710 – 1742 роках (у вигнанні). При обранні гетьманом в квітні 1710 року складає «Пакти й Конституції прав і вольностей Війська Запорізького», які пізніше дістали назву Конституція Пилипа Орлика – одна з перших конституцій Європи. Нею Пилип Орлик зобов'язувався обмежити гетьманські прерогативи, зменшити соціальну експлуатацію, зберегти особливий статус запорожців і боротися за політичне й церковне відокремлення України від Росії.
Ми не можемо незворушно дивитися на страждання нашої милої Вітчизни, бачити порушення її прав за стількома пунктами. Ми не будемо діяти керуючись почуттям помсти, а навпаки – згідно зі справедливістю та правом, що дозволяє кожному боронити свою власну справу та свою власну мету» (Пилип Орлик)
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі