chrome firefox opera safari iexplorer

Древній Київ кличе на Андріївські вечорниці

09 грудня 2015 о 06:33

У найближчі вихідні, 13 та 14 грудня, в «Парку Київська Русь» відбудуться Андріївські вечорниці.

Ще здавна святкування на Андрія були улюбленою розвагою молоді. Тому, наслідуючи давні традиції, жителі Древнього Києва підготували для гостей калейдоскоп різноманітних розваг. Головним з них будуть, як і належало в старовину, різні ворожіння. Дівчата зможуть дізнатися ім'я свого судженого, а також з якого боку його чекати. Юнаки теж не залишаться осторонь і зможуть за допомогою древніх ворожінь дізнатися, чи чекає їх весілля в наступному році. А потім жителі Древнього Києва запросять усіх гостей до веселих розваг – рухливих ігор, спортивних квестів, танцювальних флешмобів.

Відвідувачі «Парку Київська Русь» також побачать виступи кінного театру Древнього Києва. Дружинники князя покажуть віртуозну стрільбу з лука верхи на коні, злагодженість дій в кінній стройовій підготовці, а також захоплюючі трюки верхи.
Гості Парку зможуть покататися на породистих конях, навчитися володінню середньовічною зброєю на спеціальному майстер-класі, постріляти з лука в тирі, переодягтися у середньовічний костюм в історичній костюмерній та багато іншого.
Древній Київ у «Парку Київська Русь» розташований в с. Копачів Обухівського району. Дістатись можна маршрутними автобусами від ст. м. Видубичі або власним транспортом.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути