chrome firefox opera safari iexplorer

Ілюстрований гід до новорічних свят у Києві

28 грудня 2015 о 14:00

Київ вже знаходиться у вирі новорічних свят. Тож давайте зробимо огляд місць, які зможуть нам дати новорічний настрій.

Святкування вже розпочались з 19го грудня, коли Православна церква святкувала свято св.Миколая, перше новорічне свято.

Цього року, організатори свят, зробили головною тематикою — українські традиції. Серед них, співання колядок, встановлення дідуха, різдвяні прикраси з пшениці, і вертеп. Свято буде тривати до 16 січня, на Софіївській площі, поруч з головною ялинкою.

Крім того, кожний район міста Києва, буде мати власну ялинку.

Головні урочистості будуть проходити між 2 святими місцями — св.Софією і св.Михайлівським Златоверхим монастирем. На Софіївській площі, будуть відбуватись всі заходи, в той час, як Михайлівська площа — пропонує різноманітні дитячі розваги, з дитячою залізницею, колесом огляду та іншим. Між цими двома точками, знаходяться фудкорти.

До 31го грудня, на Співочому полі, буде проходити різдвяний ярмарок, з ляльковим театром, і різноманітними заходами.

Ті ж, хто хоче відкрити для себе євпропейські традиції святкування Різдва і Нового року, можуть відвідати Поштову площу, де можна спробувати кухню народів Європи, чи придбати сувеніри.

Шопоголіки теж не залишаться розчарованими, через значну кількість новорічних ярмарок. Киян запрошують придбати солодощі, сувеніри, та речі хєнд мейд  на Спортивній площі ( до 17.01),  на Троїцькій площі ( до 16.01) та біля Арки дружби народів ( до 16.01). До 11 січня, на ярмарку «Made in Ukraine»,  на Контрактовій площі, можна буде придбати різні побутові речі, взуття,  одяг тощо.

Крім того, в місті відкриті численні ковзанки. Для дітей відкрита ковзанка на Михайлівській площі. На Троїцькій площі, також відкрита ковзанка і льодова гірка для санчат. Крім того, на Троїцькій прощі проводять майстер-класси з катання на ковзанах, кожного дня з 8ої до 10ої ранку. Вартість — 30 гривень.

І найбільша ковзанка — 4000 кв.м.відкрита на ВДНГ, або ЕкспоЦентр України (вул.Академіка Глушкова 1), покататись на ній можна буде до кінця лютого. Крім того, в рамках фестивалю «Зимова країна», тут є льодовий лабіринт, льодовий бар, парк льодових скульптур і 12 метрова гірка, проходять численні майстер-класси, та багато чого іншого. Але перед відвідинами «Зимової країни» варто звернути увагу на погодні умови, бо якщо температура перевищує +5 градусів, чи на вулиці — сильний вітер, робота певних майданчиків, на жаль, неможлива.

guide 

 

Джерело: KyivPost
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути