chrome firefox opera safari iexplorer

У Бельгії вперше в історії пройдуть Дні українського кіно

25 грудня 2015 о 11:00

23-24 січня в Брюсселі відбудуться покази першого фестивалю «Дні українського кіно». У програму включені кращі вітчизняні фільми останніх років. Лейтмотивом усіх екранних історій буде боротьба за свободу.

Глядачі побачать картини «Плем'я», «Поводир», «Все палає» (All things ablaze). Бельгійській публіці буде представлено фільм Олега Сенцова «Гамер»: частина зібраних від продажу квитків коштів буде передана сім'ї режисера.

«Фільми, створені в Україні за останні роки, відображають той шлях, якій належить пройти країні від культурної ізоляції радянських часів до відродження національного кіно. Вже зараз концептуальна документалістика Сергія Лозниці та візіонерські роботи Мирослава Слабошпицького принесли їм увагу глядачів і фестивальний успіх у всьому світі.

Тема, що об'єднала програму даного фестивалю – боротьба за свободу, яка знаходить відображення не тільки в кіно: згадаймо хоча б історію Олега Сенцова. Фестиваль стане майданчиком, де українське кіно зможе не тільки заявити про свою естетичну індивідуальність, але й підняти гострі суспільно-політичні питання. Історичний розвиток на кордоні культур і смислів завжди змушував українців захищати свою ідентичність, право на самовизначення і власний голос», –  розповіла Cultprostir Анастасія Сідельник, прес-аташе «Артхаус трафік», співорганізатора фестивалю.

 

Джерело: Cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути