chrome firefox opera safari iexplorer

Збірна України з біатлону не поїде до Росії на Євро-2016

28 грудня 2015 о 16:20

Минулого тижня президент Федерацiї бiатлону України Володимир Бринзак натякнув, що збiрна України швидше за все не поїде на чемпiонат Європи 2016 року, який вiдбуватиметься з 24 по 28 лютого в Тюменi.

Тепер уже відомо остаточно – на росiйський чемпiонат Європи збiрна України не їде. Причин такого кардинального i, можливо, навiть образливого для Росiї рiшення чимало. Детальнiше про цей демарш української збiрної розповiв виконавчий директор нашої федерацiї Роман Бондарук, пише газета «Експрес».

– Так, спочатку ми ще вагалися, чи їхати в Тюмень, але тепер остаточно вирiшили туди не рушати, – каже Роман Романович.

– Яка причина вiдмови вiд участi в росiйському чемпiонатi Європи?

– Вiн нам абсолютно не пiдходить за часом. Нинi бiатлонний календар такий насичений, що спортсмени практично працюють на зношення. Мiжнародна федерацiя нiяк не могла втиснути цей чемпiонат Європи в календар змагань. Зрештою, визначилися на кiнець лютого. А тепер судiть самi. Перед цим чемпiонатом ми стартуємо на двох етапах Кубка свiту, якi вiдбудуться у Канадi i США. Потiм це Євро i через декiлька днiв пiсля нього чемпiонат свiту в Норвегiї – головний старт сезону!

I от уявiть, ми вiдзмагаємось в Америцi, потiм кожен спортсмен проведе чотири гонки в Росiї, а через чотири днi має провести ще шiсть на чемпiонатi свiту. Та вони ж люди, а не конi.

– Кажуть, що в Росiю бiатлонiсти не люблять їздити, бо там великi проблеми з розмитненням зброї?

– Так, це додаткова незручнiсть. Коли їдемо в Європу, нам теж треба оформляти чимало дозволiв, але це вiдбувається якось простiше i швидше. В Росiї слiд оформляти безлiч документiв. Ще на митницi мають отримати пiдтвердження з мiсця змагань, що там чекають наш вантаж зброї, потiм пiдтвердити, що отримали гвинтiвки i що вони надiйно зберiгаються. Це все непросто, але головна причина не у гвинтiвках.

Та сам шлях до Тюменi може вибити з колiї будь-кого. Летiти через Москву нереально. Слiд шукати чартер. Чартер вирушає з Праги. Тобто нашу команду треба доправляти до столицi Чехiї i вже звiдти летiти в Тюмень. Назад лiтак знову сiдатиме у Празi. Нам слiд повертатися до Києва й одразу знову летiти через Франкфурт на чемпiонат свiту в норвезький Холменколлен. Це дуже дорого i дуже виснажливо. На чемпiонат свiту ми прибудемо «мертвими». Тому й повiдомили росiян, що на їхнiй чемпiонат Європи не їдемо.

– I як вони вiдреагували?

– А нам не все одно? У нас свої iнтереси, i вони не збiгаються з їхнiми. Та й не думаю, що нас там аж так сильно чекають. Ну не приїхала одна збiрна – буває.

– А як iншi європейськi збiрнi?

– Я не цiкавився, але здогадуюся, що можуть вчинити так само. Їм також треба долати цей довгий i коштовний шлях i теж слiд дбати про свiжiсть своїх спортсменiв перед чемпiонатом свiту. Але це вже має бути їхнє рiшення. Ми своє прийняли.

Джерело: ZIK
Розділи: Спорт в Україні