chrome firefox opera safari iexplorer

«Земля» Довженка — у п'ятірці кіношедеврів ЮНЕСКО

08 грудня 2015 о 18:30

ЮНЕСКО до свого 70-річчя склала список список із п'яти кінострічок, що будуть представлені на Фестивалі світових шедеврів.

Як повідомила на прес-конференції у вівторок голова Міжнародного фонду культурного співробітництва Влада Литовченко, до списку включено й український художній фільм Олександра Довженка «Земля», інформує Укрінформ з посиланням на LB.ua.

«До 70-річчя створення ЮНЕСКО і до 120-річчя світового кінематографа виокремили 5 фільмів, які складатимуть Фестиваль світових шедеврів. І художній фільм Олександра Довженка „Земля“ увійшов до цієї п'ятірки», — зазначила Литовченко.

Нагадаємо, прем'єра німого фільму Олександра Довженка «Земля» відбулася в 1930 році. За кордоном фільм визнали одним із найпоетичніших у світовому кіно. 1958 року картина посіла 10 місце серед 12 кращих фільмів в історії кіно на Всесвітній виставці у Брюсселі.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути