chrome firefox opera safari iexplorer

Для міжнародної премії Франка шукають дизайнера

29 січня 2016 о 09:45

До участі в конкурсі запрошуються усі бажаючі чиї роботи надійшли на електронну адресу Фонду (frankofund@ukr.net) з поміткою «ескіз» в період з 15 лютого по 15 березня 2016 року включно.

Для учасників конкурсу встановлюється 3 премії. Призовий фонд становить 10,0 тисяч гривень -це 1-а премія; 2-а премія — 5,0 тис.грн.; 3-я премія — 3,0 тис.грн.

За словами директора Фонду Ігоря Куруса, нагрудний знак та фігурна колодки мають відображати українську традицію фалеристики, а окремі елементи (орнамент, кеглі, фон) – приналежність до наукової творчості Івана Франка, часу та місця його життєдіяльності.

Детальна інформація про конкурс, а також вимоги до ескізу знаку містяться на сайті Міжнародного фонду Івана Франка за посиланням www.frankoprize.com.ua.

Міжнародний фонд Івана Франка – недержавна благодійна організація. Діяльність Фонду спрямована на підтримку розвитку україніки та суспільних наук, просування та популяризація наукового та творчого доробку Івана Франка. Першочерговим і основним завданням Фонду є заснування та реалізація Міжнародної Премії Івана Франка та сприяння її світовому визнанню. Премія започаткована Міжнародним фондом І. Франка, який було створено у червні 2015 року за ініціативи внука Великого Каменяра – Роланда Франка. Наукові роботи на здобуття премії приймаються з 1 лютого по 1 квітня 2016 року.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути