chrome firefox opera safari iexplorer

Французське кіно в Україні

28 січня 2016 о 16:01

28 січня в Україні розпочнеться фестиваль «Вечори французького кіно», в рамках якого вітчизняні кіномани побачать на великому екрані кращі французькі стрічки останніх років.

Відкриє покази учасник програми «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю, ліричний трилер Аліс Винокур «Меріленд»: прем’єра картини та урочисте відкриття «Вечорів» відбудеться у столичному кінотеатрі «Київ».

«Новий фестиваль «Вечори французького кіно», залишаючись у центрі сучасного французького кінематографу, знову представляє різнопланову та насичену програму. Будуть показані фільми на всі смаки: володар золотої пальмової гілки Канн 2015 року «Діпан» – останній фільм Жака Одіяра, драматургічні знахідки Патріса Леконта з Крістіаном Клавьє у комедії «Ані хвилини спокою», дебют Луї Гарреля в якості режисера повнометражної стрічки «Друзі» і талановита гра Венсана Касселя у «Моєму королі». Не забуваймо і про фільм церемонії відкриття «Меріленд», який обіцяє бути емоційно насиченим.

Чекаємо нашого глядача на «Вечорах французького кіно» у Києві, а також у регіонах: у Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Львові, Вінниці, Чернівцях, Маріуполі, Запоріжжі та Житомирі», — розповів Cultprostir  Бертран Грімо, аташе з питань співпраці в аудіо-візуальному секторі Посольства Франції в Україні.