chrome firefox opera safari iexplorer

На Йордан у Львові відбудеться конкурс льодових скульптур

18 січня 2016 о 08:08

18-19 січня на території Різдвяного ярмарку у Львові пройде конкурс льодових скульптур. На закінчення різдвяних свят відомі скульптори виготовлятимуть на площі біля міської ялинки мистецькі шедеври із льоду.

Цьогоріч майстрів об’єднає єдина концепція — «Щедра». Ця тема уособлює цикл святкувань українців ще з дохристиянських часів, які щедро переплелися з традиціями християнської Європи, інформує прес-служба ЛМР.

«Маємо щастя, що всі наші слов'янські символи ми зберегли і надалі їх пропагуємо, поширюємо і показуємо людям, розповідаємо і відкриваємо їхні таємниці. Саме у цьому розгадка нашого генетичного коду і пояснення, чому наш рід настільки сильний духовно. Створені скульпторами різдвяні, новорічні символи будуть виконані в кризі, матеріалі теж дещо символічному, бо зимова крига скресає в пору слов'янського співання щедрівок», – пояснив скульптор Тарас Бенях.

Конкурс на кращу скульптуру з льоду проводять у Львові вже кілька років поспіль. Цьогоріч ним закінчать цикл різдвяних святкувань.

«Магія та атмосфера, коли просто неба із холодної криги митці створюють прекрасні скульптури, буде чудовим завершальним акордом ярмарку», – додала арт-директор Різдвяного ярмарку у Львові Ольга Гренах.

Конкурс розпочнеться 18 січня з 14:00 на проспекті Свободи у Львові.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути