chrome firefox opera safari iexplorer

Свято Водохреща: правила безпеки під час зимового купання

18 січня 2016 о 10:10

Купання під час свята необхідно проводити  лише у спеціально облаштованих місцях, де організовано чергування рятувальників та медиків.

Варто неухильно дотримуватися простих правил поведінки:

-не проводити самостійного купання на не облаштованих для цього водних об’єктах;

-занурюватись у холодну воду можуть тільки люди з попереднім досвідом купань. Адже перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму;

-під час святкування не заходити у воду в нетверезому стані;

-не залишати дітей без нагляду поблизу річки чи ставка під час святкування;

-не виходити на лід без необхідності. Перед тим, як вийти на кригу, варто переконайтесь, що вона достатньо міцна. Безпечним для однієї людини вважається лід товщиною понад 7 см, а для групи людей товщина льоду має сягати 15 см.

Також у департаменті наголошують: якщо ви виявили у себе перші ознаки загального переохолодження організму після купання (зокрема тремтіння, посиніння шкіри, болі у пальцях рук і ніг), негайно звертайтесь за необхідною медичною допомогою.

При легкому ступені переохолодження постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. У разі середнього і важкого переохолодження – розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла та тепло одягти.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути