chrome firefox opera safari iexplorer

Синоптики попереджають про складні погодні умови

16 січня 2016 о 16:39

Наступної доби у південних, східних та більшості центральних областей очікуються складні погодні умови: сніг, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с.

Як повідомили в ДержНС з посиланням на дані Укргідрометцентру, вдень на півдні місцями 25 м/с, вранці та вдень на Кіровоградщині, Черкащині, Дніпропетровщині, Полтавщині, Харківщині — сильний сніг, на Одещині та Миколаївщині дуже сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети. Температура вночі та вдень 2-7° морозу.

У Криму, Приазов'ї та на Луганщині мокрий сніг і дощ, місцями сильні опади, ожеледь та налипання мокрого снігу, температура протягом доби близько 0° (в Криму дощ; температура вночі 1-6° тепла, вдень 7-12°).

У західних та північних областях без істотних опадів, лише на Прикарпатті та Сумщині невеликий сніг; вітер переважно північний, 7-12 м/с; температура вночі 7-12°, на крайньому заході до 15° морозу, вдень 5-10° морозу.

18 січня і Харківської та Сумської областей очікуються надзвичайно складні погодні умови: дуже сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети, пориви вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с.

Небезпечні та стихійні явища погоди в цих областях можуть призвести до суттєвого ускладнення та повного припинення руху транспорту, порушення зв'язку та енергопостачання населених пунктів, ускладнень роботи комунальних служб.

16-17 січня на високогір'ях Закарпатської та Львівської областей очікується підвищена небезпека сходження снігових лавин.

На дорогах країни, крім Криму, ожеледиця.

17 січня у Київській області хмарно, без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Вітер переважно північний, 7-12 м/с. Температура вночі 7-12°, вдень 5-10° морозу.

У Києві хмарно, без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Температура протягом доби 7-9° морозу.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути