chrome firefox opera safari iexplorer

У Брюсселі вперше проходять дні українського кіно

26 січня 2016 о 14:00

В Брюсселі вперше проходять дні українського кіно Ukraine on Film: Way to Freedom.

Захід відбувається у міжнародному мистецькому центрі BOZAR 23-24 січня, передає «УНІАН».

Відкрив показ фільм Олеся Саніна «Поводир». У перший день також були показані фільми Олега Сенцова «Гамер», документальний фільм Олександра Течинського, Олексія Солодунова та Дмитра Стойкова про події на Майдані взимку 2013—2014 років «Все палає».

У неділю будуть представлені фільми Мирослава Слабошпицького «Плем'я», Дзиги Вертова «Одинадцятий» та мультиплікаційна серія відомих «Козаків».

Відкриваючи фестиваль, представник компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов зазначив, що показ українських фільмів — це перша такого роду подія у Брюсселі. «Вони (фільми) — про свободу, про різного роду свободу — від артистичної свободи до справжньої свободи. Це дуже різні фільми», — наголосив він.

Керівник Держкіно Пилип Іллєнко зазначив, що ця подія «дуже важлива». «Я переконаний, що дипломатія культури — найбільш ефективний шлях відкрити країну світові, і я думаю, що ви, коли побачите ці фільми, зможете познайомитися з українською душею і зможете зрозуміти, хто ми такі, звідки ми прийшли, куди ми йдемо і чому ми робимо те, що ми робимо. Ви відкриєте Україну для себе, і я сподіваюся, що це відкриття буде цікавим досвідом, і ви відвідаєте нашу країну», — сказав він.

Джерело: День
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути