chrome firefox opera safari iexplorer

Як після свят увійти в робочий ритм

11 січня 2016 о 12:08

Перед виходом на роботу постарайтеся лягати спати трохи раніше, випивати і переїдати трохи менше, вставати трохи раніше.

Адаптуватися в перші буденні дні допоможуть невеликі радощі. Можна сходити зі знайомими в кафе чи влаштувати посиденьки удома за святковим столом — відзначте перший робочий день.

Другий день зберіться за покупками або сходіть в кіно, театр або на концерт. Перший робочий тиждень має плавно перейти від яскравих святкових днів до трудових буднів.

Нехай після роботи в офісі задоволення дає хобі. Це стане своєрідним відпочинком і допоможе зняти стрес, стверджують фахівці.

У перший трудовий день, а також за день до початку робочого тижня рекомендується пити більше води і трав’яних настоїв, які очищають організм від токсинів. А раз на день потрібно їсти буряк, оскільки це холіновмісткий продукт і відмінний антидепресант

Розплануйте свій день

Плавно увійти в робочий ритм допоможе елементарне прибирання на робочому столі — приведення в порядок паперів та чіткий розподіл справ на найближчі дні. Заплановані цілі допоможуть мобілізуватися й сконцентруватися. При цьому важливо поставити перед собою такі завдання, вирішення яких принесе гарні емоції

Не перепрацьовуйте

Якщо ви відразу накинетеся на роботу, можете швидко стомитися фізично і морально.

Для кращої адаптації після новорічних свят психологи радять не планувати на перші робочі дні важливих і відповідальних справ. Якщо ви були за містом, то краще повернутися за кілька днів до початку роботи.

Крім того, психологи радять бути стриманими на роботі в перші дні, так як після свят в суспільстві спостерігається підвищена конфліктність.

 

Джерело: Твоє місто
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути