chrome firefox opera safari iexplorer

Одне із 7 чудес України стало жертвою вандалів

27 лютого 2016 о 13:01

Одне із 7 чудес України, що приваблює туристів всього світу, стало жертвою вандалів, які в ніч з 25 на 26 лютого спотворили алею у знаменитому дендропарку «Софіївка» (що в Умані на Черкащині), яка веде до фонтану «Змія», пише ПРОЧЕРК з посиланням на «Вечірню Умань».

За словами охоронця, близько 10 вечора в «Софіївку» зайшли 4 молодих хлопці і 2 дівчини, наглядач пішов робити черговий обхід, і коли повертався назад, побачив, що після приходу небажаних гостей, парк став схожий на руїну. Молодики залишили Аристотеля без голови, а всі лавки та смітники по алеї, що веде до фонтану «Змія», були перевернуті, деякі з них, вщент розтрощені.

Керівництво парку ніяк не може усвідомити той факт, як вандали умудрилися відірвати 80-кілограмову вазу, біля колонади, і кинути її в озеро.

Як повідомляє директор «Софіївки», «за всі 36 років свого керівництва ще не бачив подібного невігластва. Це далеко не перший випадок за цей рік. Близько місяця тому, було викрадено розсаду на суму 10 тисяч гривень. Руйнування, яких зазнав парк минулої ночі розорить «Софіївку» на 50-60 тисяч гривень».

Оскільки туристичний сезон ще не відкрився, і немає напливу туристів, а отже й додаткового прибутку, керівництво парку немає коштів для відновлення та реставрації. Адже, на рахунку «Софіївки» «висить» ще минулорічний борг за електроенергію, на суму 317 тисяч гривень.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути