chrome firefox opera safari iexplorer

Особлива увага Україні на Вільнюському книжковому ярмарку — 2016

23 лютого 2016 о 15:30

На традиційному Вільнюському книжковому ярмарку, який пройде у столиці Литви 25-28 лютого, особливу увагу буде приділено Україні.

«Цього року у нас буде дуже велика і цікава українська програма, що включає дискусії, майстер-класи, кінопокази і, власне, представлення книг», — розповіла організатор, яка відповідає за українську частину програми, Рута Неліне.

За її словами, ще минулого року на Львівському книжковому форумі литовським партнерам запропонували провести дискусію «Новий основний нарратив у литовсько-українських відносинах». І порекомендували спікерів з українського боку — поет Маріана Кияновська, прозаїк Андрій Курков, журналіст і фотограф Сергій Лойко. Вільнюс погодився. З литовського боку братиме участь колишній посол Литви у Києві Альгірдас Кужма. Модератором дискусії стане популярний у Литві телеведучий Рімвідас Валатка.

Також відбудеться показ короткометражних фільмів молодого українського кінематографіста Ірини Цилюк. Спільно з нею Роман Романишин і Андрій Лесів із творчої майстерні Agrafka Studio проведуть на ярмарку майстер-клас Illustrarium Island. На ньому буде велика група українських дітей, які перебувають наразі у Литві (в основному, з Донбасу). Пізніше цей майстер-клас здійснить великий тур містами України.

«Дуже правильно, що ми говоримо, і не вперше, про Україну. Після того, як у вашій країні розпочалися великі зміни, ми приділяємо їй багато уваги. Крім того, у нас просто давні дружні стосунки. Здавна дружимо з Львівським книжковим форумом, різними українськими організаціями та видавцями», — розповіла Мілда Гембієскєне, що є одним із організаторів ярмарку, а також представником LITEXPO, на майданчику якої проходить захід.

17-й міжнародний Вільнюський книжковий ярмарок пройде 25-28 лютого у литовському виставковому і конгрес-центрі LITEXPO. Її тема — «Характер у пошуках автора». На ярмарку очікується 330 учасників, у тому числі 35 гостей із восьми зарубіжних країн. Один із найбільших стендів ярмарку буде присвячений Україні. Він представить 15 видавництв і 11 українських письменників та ілюстраторів.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути