chrome firefox opera safari iexplorer

Українські розробники створили соціальну арт-мережу

01 лютого 2016 о 08:00

Українські розробники створили соціальну арт-мережу під назвою One Day Auction.

Додаток ODA поєднує в собі функції Instagram та світові платформи з продажу мистецтва онлайн – Paddle8, ArtNet, Artsy, Saatchi Online. Окрім цього, приєднатися до соціальної арт-мережі можуть всі, кому цікаве мистецтво. В ній можна ставити «лайки», коментувати твори, купувати і продавати, знаходити інформацію про художників, ознайомитися з асортиментом галерей, аукціонних домів та приватних дилерів з Україні. Організатори обіцяють, що за півроку буде доступний контент з усього світу.

На ODA можна придбати роботи за ціною від 50 доларів до 10 тисяч доларів. Окрім творів мистецтва, тут з’являтимуться такі лоти, як раритетні автомобілі та колекції вин.

«Одна з наших переваг – ми проводимо одноденний аукціон, тоді як інші існуючі майданчики з продажу предметів мистецтва здійснюють тижневі і більш тривалі онлайн-торги. Крім того, завдяки тому, що додаток ODA припускає розміщення контенту з усього світу (галереї, аукціонні будинки, дилери), який оновлюється щодня, це ще й найбільший освітній майданчик», — розповіла Cultprostir CEO ODA Ольга Нікітова.

Додаток є безкоштовним і доступний для усіх видів мобільних платформ, включаючи Web.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути