chrome firefox opera safari iexplorer

Українську стрічку «Маріуполіс» презентують на Берлінале

12 лютого 2016 о 09:50

14 лютого на міжнародному кінофестивалі в Берліні відбудеться світова прем'єра документального фільму «Маріуполіс» режисера Мантаса Кведаравічюса.

На прем'єрі преставляти «Маріуполіс» буде режисер фільму разом із знімальною групою, та продюсерським складом. Захід відвідають культурні та політичні діячі України та Європи.

«Ми раді показати документальний фільм про українське сьогодення над яким спільно працювали українські та європейські кінематографісти. Сподіваємось на подальшу успішну фестивальну долю. Та наразі робимо все можливе, щоб фільм потрапив і до українського глядача», — розповіла продюсер Анна Паленчук.

«Чоловік лагодить свою риболовну сітку та йде на міст. Два трамваї стикаються один із одним — ніхто не постраждав і кабельне сполучення відновлюється в той же день. Невеликий концерт проводиться для робітників заводу і щирий виступ скрипальки змушує їх плакати. Бомби падають в море, але ніхто не помічає», — побачити це на власні очі глядачі зможуть 14 лютого о 17:00 у кінотеатрі CineStar 7 (Potsdamer Straße 4) в рамках програми «Panorama Dokumente».

Нагадаємо, у четвер, 11 лютого, в Берліні відкрився 66-й кінофестиваль, який триватиме до 21 лютого. На ньому представлять 6 українських фільмів.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути