chrome firefox opera safari iexplorer

Український фігурист став другим на юнацькій Олімпіаді

22 лютого 2016 о 07:46

Наймолодший учасник української збірної Іван Шмуратко здобув срібну медаль у командних змаганнях на ІІ Юнацькій Олімпіаді Ліллехаммері. 

Одиночник входив до складу квартету Future. Окрім нього змагались Діана Нікітіна з Латвії, спортивна пара з Чехії Душкова — Бідар та французький танцювальний дует Вагрет-Куяра. За свій виступ чотирнадцятирічний киянин отримав — 89.66 балу, що на шість балів більше, ніж він набрав за довільну програму в змаганні юнаків.

«Якби мені ще вчора сказали, що я стану призером Юнацьких Олімпійських ігор, не повірив. Я й зараз ще не до кінця вірю у те, що сталося. Дякую своїй команді, яка підтримувала та переживала за мене. Вони – найкращі», — цитує Івана Шмуратка УНІАН.

Чотири роки тому український фігурист Ярослав Паніот своє командний виступ теж закінчив зі срібною медаллю. 

Другі представники України у командних змаганнях, кияни Марія Голубцова — Кирило Білобров за свій довільний танець отримали — 64.68 балу, і разом зі своєю командою посіли п'яте місце.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути