chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям покажуть проблеми американців у новому фотопроекті

06 лютого 2016 о 10:04

Проект американського фотографа-документаліста Брендана Хоффмана «Серцебиття» покажуть в  Американському домі у Києві. Виставка розпочнеться 5 лютого.

У проекті «Серцебиття» відображене життя людей невеликого американського містечка Вебстера, до якого фотограф приїздив десятки разів протягом кількох років. Вебстер є типовим містечком на Середньому Заході, населення якого складається переважно із середнього класу. Брендан Хоффман спробував передати зміни, які відбуваються з середнім класом в Америці. У 2011 році підприємство компанії «Електролюкс», головний роботодавець міста Вебстер, переїхало до Мексики, залишивши тисячі людей без роботи.

«Саме ця невизначеність, здається, підриває якість життя, якого ми всі прагнемо. Багато моїх фотографій зображують багаторічну рутину та повсякденну діяльність з натяком на вроджену швидкоплинність, підкреслюючи той факт, що будь-який комфорт зараз не передбачає жодних гарантій у майбутньому», — прокоментував автор фотографій.

Брендан Хоффман також зазначив, що зйомка фотопроекту стала для нього можливістю жити в альтернативній реальності та поглянути на життя людей з боку аутсайдера, який робить спробу стати місцевим лише на короткий період.

Брендан Хоффман – американський фотограф-документаліст, який зараз проживає у Києві і досліджує вплив історії на повсякденне життя та сучасних економічних процесів на формування суспільства.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури