chrome firefox opera safari iexplorer

В Музеї історії Києва розкажуть про українського Гауді

29 лютого 2016 о 16:00

1 березня в Cultprostir Hub відбудеться лекція про архітектора Владислава Городецького. Її прочитає києвознавець і журналіст Михайло Кальницький.

На лекції розкажуть про видатного українського архітектора польського походження Лешека Дезидерія Владислава Городецького, якого називають «київським Гауді». Йому належать проекти Будинку з химерами та Костьолу святого Миколая у столиці, а також будівлі Національного художнього музею України.

Лектор Михайло Кальницький є істориком і автором книги «Київські історії. Зодчество і зодчі».

Ця лекція є однією з циклу публічних розповідей Found in Kyiv про видатних людей, що жили і працювали в Києві у другій половині ХІХ — на початку ХХ століття. Вона пройде в культурно-освітньому просторі Cultprostir Hub, який знаходиться у приміщенні Музею історії Києва.

 

 

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути