chrome firefox opera safari iexplorer

За 15 км від Львова облаштують ведмежий притулок

16 лютого 2016 о 14:55

Львівська облдержадміністрація виділила ТОВ «Ведмежий притулок — Домажир» в довгострокове платне користування дві лісові ділянки площею 17,45 га. Про це йдеться у розпорядженні голови ЛОДА Олега Синютки, повідомляє Zaxid.ua.

Одна з ділянок розміщена на території Порічанської сільради Яворівського району, друга — Домажирівської сільради. Обидві передали у користування на 20 років для створення міжнародного центру – притулку для утримання бурих ведмедів. До слова, на ділянках заборонено зводити капітальні будівлі.

Власником ТОВ «Ведмежий притулок – Домажир» є благодійний фонд «Чотири лапи інтернешнл», який заснували австрійці. Село Домажир розташоване всього за 15 км від Львова.

Організація «Чотири лапи інтернешнл» («Vier Pfoten International») уже реалізувала 4 подібних проекти зі створення притулків для ведмедів. Наприклад, у Німеччині «Ведмежий заповідник Мюріц» є домівкою для 19 бурих ведмедів. З часу заснування в 2006 році цей заповідник приваблює щоразу більше відвідувачів (у 2014 році — більше 70 тис. осіб).

Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути