chrome firefox opera safari iexplorer

Для тих, хто постує — пісні пиріжки

28 березня 2016 о 11:28
tochka.net

Пісні пиріжки урізноманітнять ваше меню, якщо ви дотримуєтеся Великого посту.

Сьогодні пропонуємо вам  приготувати пісні пиріжки зі своєрідною начинкою. Капуста і яблука — продукти всім нам знайомі, але таке поєднання в начинці зустрічається не часто.

Сподіваємося, вам сподобаються пісні пиріжки, рецепт яких ми рекомендуємо.

Пісні пиріжки − інгредієнти:

для тіста:

  • 0, 5 кг борошна,
  • 1 склянка води,
  • 30 г. дріжджів,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 4 ст. ложки олії,
  • 0,5 ч. ложки солі;

для начинки:

  • 1 середній качан капусти,
  • 1 кисле соковите яблуко,
  • 2 цибулини,
  • 1 ч. ложка томатної пасти,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 1 лавровий лист,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • сіль за смаком.

Пісні пиріжки − приготування:

  1. У теплій воді розчини дріжджі, цукор і столову ложку борошна. Залиш у теплому місці на 15 хвилин до появи піни.
  2. У просіяне борошно додай сіль, опару, що вже підійшла, й олію. Заміси тісто.
  3. Прикрий рушником тісто і залиш на 2 години в теплому місці, щоб воно підійшло.
  4. Спассеруй дрібно нарізану цибулю на олії. Додай нашатковану капусту і протушкуй під кришкою на середньому вогні приблизно 10 хвилин.
  5. Потім додай очищене і натерте на крупній тертці яблуко, лавровий лист, томат, сіль, цукор. Перемішай і обсмажуй без кришки ще 7-10 хвилин.
  6. Готове тісто виклади на стіл, посипаний борошном, трохи обімни і розділи на 15-20 частин. З кожної частини сформуй невелику кульку, розкачай коржик, поклади в середину начинку і зліпи пиріжок.
  7. Поклади пиріжки на змащене олією деко і постав на розстойку на 20 хвилин.
  8. Змасти поверхню пиріжків свіжозавареним підсолодженим чаєм для блиску і відправляй у розігріту до 200°С духовку. Через 10 хвилин зменши температуру духовки до 180°С і випікай іще 20 хвилин.

Смачного!

Джерело: tochka.net
Розділи: Здорова

20 жовтня

Інші дати
Народився Яків Степовий
(1883, м. Харків - 1921) – український композитор, публіцист, викладач Київської консерваторії, автор одного з найвизначніших фортепіанних творів «Прелюд пам'яті Т.Шевченка».
Зацвіла в долині Червона калина, Ніби засміялась Дівчина-дитина. Любо, любо стало, Пташечка зраділа І защебетала. (слова Тараса Шевченка, музика Якова Степового)
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі