chrome firefox opera safari iexplorer

Фонд «Рідна країна» подарує Донеччині низку просвітницьких проектів

04 березня 2016 о 16:59

У березні, на «шевченківські дні», Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» разом з видавництвом «Генеза» проведе на Донеччині просвітницьку акцію «Кобзар єднає Україну».

Зокрема, в усі дошкільні заклади, школи, бібліотеки та виші Донецької області буде передано для просвітницької і виховної роботи низку проектів Фонду.

Про це повідомив засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко під час прес-конференції в «Укрінформі».

Фото Андрія Нестеренка

Фото Андрія Нестеренка

«Дуже важливо сьогодні підтримати морально та інформаційно тих людей, які безпосередньо займаються питаннями освіти, виховання, культури на неспокійних українських територіях. Тому ми зібрали з проектів Фонду останніх років різноманітні видання і подаруємо їх освітнім закладам на Донеччині», – повідомив М. Томенко.

Зокрема, йдеться про аудіовидання («Слуханка для української малечі», «Класика української літератури. Живі голоси»), відеовидання (DVD-диски з фільмами про фіналістів різних етапів акції «7 чудес України»), друковані видання (навчальний посібник «Україна: історія Конституції», «Український щорічник на 2016 рік») тощо.

«Останнім часом відбулося зміщення акцентів, і ми почали ділити українців на «справжніх» і «несправжніх». З одного боку, ми прагнемо єдності з Донбасом, а з іншого – ми дуже мало для цього робимо, починаючи з інформаційного єдиного поля і закінчуючи культурними, просвітницькими речами. Тому ми їдемо на Донеччину зі своєрідною об’єднавчою місією, будемо зустрічатися з освітянами, діячами культури, студентами, викладачами Донеччини і робити все, щоб ближчим часом це єднання було більш реальним, світоглядним і воно допомогло би в територіальному об’єднанні України», – зазначив Микола Томенко.

Фото Андрія Нестеренка

Фото Андрія Нестеренка


Фото Андрія Нестеренка

Фото Андрія Нестеренка

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути