chrome firefox opera safari iexplorer

КНУ ім. Тараса Шевченко увійшов до рейтингу найкращих університетів за співвідношенням викладачів і студентів

10 березня 2016 о 16:00
Агентство Times Higher Education опублікувало міжнародний рейтинг вишів за співвідношенням кількості студентів і викладачів.

Національний університет Шевченка опинився на 74-й позиції.

За даними сайту World university rankings, у київському виші навчається 22 686 студентів, на одного викладача тут припадає понад 8 учнів (показник – 8,2).

Як виявилося, найбільше професорів у Медичному коледжі американського штату Вісконсін: насправді, там більше персоналу, ніж учнів. Саме тому тут приділяють максимальну увагу теоретичному навчанню і практиці студентів – майбутніх лікарів.

Здебільшого до рейтингу увійшли невеликі виші з кількістю студентів до 5 тисяч, але є і великі університети, яким вдається зберігати непогану пропорцію вчителів та учнів.

Таким став Університет Джона Хопкінса, США. У ньому навчається 15 тисяч студентів, але заклад спромігся триматися показника 3,5 студента на кожного викладача. До речі, університет посідає 11 місце у глобальному рейтингу найкращих вишів світу.

Каліфорнійський технологічний інститут, який є найкращим малим університетом світу, в цьому списку спромігся потрапити лише на 50-те місце – тут один викладач навчає сімох студентів.

Цікаво, що університет Дахи у Бангладеш має той самий рейтинг, хоча у ньому аж 62 тисячі учнів.

До першої десятки зарахували університети США, Японії та Австрії. Переважно це медичні виші.

Автори рейтингу зазначають: чим менше студентів на одного викладача, тим якіснішою буде подача матеріалу, оскільки професор зможе приділити достатньо уваги кожному. Однак насправді якість викладання залежить від багатьох факторів.