chrome firefox opera safari iexplorer

На Закарпатті зацвіла ціла долина крокусів

22 березня 2016 о 16:11

У закарпатському селі Колочава зацвіло кількадесят гектарів крокусів або, як їх іще називають, – шафранів.

Місцеві мешканці добре знають, що цю квітку занесено до Червоної книги, тож ставляться до крокусів напрочуд дбайливо, повідомляє ZIK.

Жителі селе Колочава запевняють: про своє фіолетове море дбають – квітів тут ніхто не зриває і не продає. Їх бережуть як туристичну принаду. Саме завдяки такій турботі крокусів тут стає дедалі більше.

«Крокуси ростуть тільки там, де їх багато. Якщо квіти виривати, то з часом вони зникнуть. Ці рослини повинні мати такий великий ареал, тоді буде перезапилення і відбувається механізм їх збереження», – розповідає представник ГО «Охорона природи» Олександр Геревич.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути