chrome firefox opera safari iexplorer

Тарасом Шевченком може спробувати стати кожен

09 березня 2016 о 10:13

В Україні розпочинаються зйомки повнометражного художнього фільму про Тараса Шевченка «Таразі. Прощання з пустелею». Щоб обрати виконавця ролі самого Кобзаря, проведуть кастинг, до якого можуть долучитись усі охочі. Серед поданих заявок оберуть 10 кандидатів, які змагатимуться за можливість перевтілитися в образ Шевченка.

Режисером стрічки виступає український кіномитець і письменник Олександр Денисенко. Він також є автором сценарію фільму під назвою «Прощання з пустелею». Цей текст було визнано одним з найкращих на міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю Тараса Шевченка.

Олександр Денисенко вирішив зафільмувати той період життя Шевченка, коли він відбував службу у Новопетровському укріпленні, на узбережжі Каспійського моря в Казахстані.

Фільм «Таразі. Прощання з пустелею» зніматимуть цього року на території Одеської області, а також у Казахстані. Його створюватимуть за підтримки Держкіно. Стрічка є україно-казахстанською ко-продукцією. Виробництвом займатиметься «Одеська кіностудія» і студія з Алмати Sky Production.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути